Posts

sensuele dromen

Hete sex op het strand met de Australische Surfer Boy of zelfs een vluggertje met de baas ... Ieder van ons heeft: erotische fantasieën. Of ze werken door een vreemdeling of een private partner zou ooit realistisch haalbaar is of blijft een eeuwige, onvervulde verlangen droom, doet er niet toe. Wat belangrijk is, is het effect dat deze fantasieën op je hebben. GLAMOUR heeft op de zoektocht naar de diepere betekenis van erotische fantasieën en praten met de psychologen Robert Coordes ingesteld

Erotische Fantasien_GettyImages-463672773

Seksuele fantasieën zijn een belangrijk onderdeel van ons seksleven. Dus zoete dromen! ©
Getty Images

Inspireer uw seksuele fantasieën je seksleven? Of misschien bent u schamen voor deze stoute dromen die lijken te absoluut niets te maken met uw eigen behoeften? Psycholoog Robert Coordes, het hoofd van het Berlijnse Instituut voor Energie paar, geslacht en relatietherapie legt in een interview waarom we erotische fantasieën, hoe ze onze seksualiteit en relaties te gebruiken, maar ze kunnen ook schadelijk zijn en waarom noch vrouwen noch mannen moeten schamen voor hun zinnelijke verlangens.

GLAMOUR: Hoe gaat het erotische fantasieën?

Robert Coordes: Seksuele fantasieën meestal een uiting van persoonlijke driften. Meestal mensen kunnen niet kiezen, ze zijn er gewoon en ons steunen en onze seksuele ontwikkeling. Vaak worden ze begeleid door biografische ervaringen. Dit betekent dat bepaalde ervaringen in het verleden waren vaak quasi geladen erotische in de kindertijd. Dus het kan zijn dat we als kinderen troost gevoelens in een bepaalde situatie hebben gehad, en vervolgens installeren in onze erotische fantasieën.

GLAMOUR: Waarom hebben we erotische fantasieën?

Robert Coordes: Erotische fantasieën uiten erotische verlangens - ze ons te laten zien op welke manier de interne drijvende krachten beïnvloeden. Het is vaak het geval dat tot uiting komen in erotische fantasieën aspecten van onszelf die zelden zijn in het dagelijks leven, of niet gerealiseerd. Dus het kan zijn dat een man die liever onderwerpt aan zijn partner en probeerde om het te maken hun permanente recht, droomt in zijn verbeelding van levende zijn dominante zijde en lood of vrouw seksueel zelfs om te gebruiken in zijn geest. Seksuele fantasieën kan zo hebben dus een soort evenwicht functie en laten ons zien dat we niet bepaalde verlangens en impulsen in onze seksualiteit te realiseren.

GLAMOUR: Welke soorten erotische fantasieën zijn er en hoe moeten we omgaan met hen?

Robert Coordes: Er zijn fantasieën die de loop van het leven te veranderen, terwijl andere mensen ze bijna altijd begeleiden. Beide kunnen in principe leven, als men zijn schaamte overwint en vindt de juiste partner of context voor. De meeste seksuele fantasieën breken met de geïnternaliseerd door ons onderwijs en moraliteit. In de meeste gevallen worden ze vaak gericht tegen taboes die effectief zijn in ons dagelijks leven en de mensen zijn in sommige gevallen hun vitaliteit drastisch te beperken. Dus het kan zijn dat een vrouw zelf is eerder terughoudend in relaties en wordt bepaald door seksuele angsten, echter erotische dromen, gearresteerd of "overwinnen" te worden. Er kan geen sprake zijn van het realiseren van deze fantasie in elk geval te zijn en zeker in de dichtstbijzijnde pub om te zoeken naar alle oude partner. Seksuele fantasieën, vooral wanneer ze bang zijn geladen geleefd moet worden op basis van liefde en begrip van partnerschap. Achter hen, meestal verborgen gevoelens die moeten worden opgeslagen - het kan in aanmerking leiden tot genezing en partnerschap groei worden genomen, kunnen ze passeren destructief.

Op de volgende pagina leer je waarom je niet te schamen voor zijn erotische fantasieën te zijn en hoe in de taal van het partnerschap tot stand te brengen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 64 =