Posts

Dus goed je bent echt

Het salaris onderhandeling is in behandeling. Of een sollicitatiegesprek. Of u kunt de vacature van een baan die je altijd al wilde zien. En plotseling is er de prangende vraag: Hoe goed ben ik echt? Zoals mijn vaardigheden voor wat ik heb gedroomd? Belangrijke vragen en antwoorden op een self-assessment

selbsteinschaetzung-p586m758528

In de self-assessment in het werk niet te diep stapelen!
©
Plain Picture

Het is ingewikkeld realistisch om te beoordelen worden. Op dit moment, zoals de digitalisering umkrempelt zo veel sectoren van de economie, velen zich afvragen: "Is wat ik kan vandaag, morgen nog steeds relevant en correct?" Het feit is dat de kennis en toewijding, twee eigenschappen die het tot dusver was het opzetten van een top carrière, zijn niet meer genoeg. Creativiteit is de vraag, flexibiliteit, snelheid, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid, presentatievaardigheden - om er maar een paar te noemen.

Pitch in en probeer

Zo vermoeiend geluiden van deze hogere normen, zo spannend voelt het aan de andere kant. Immers, wie pakt en probeerde zichzelf leert veel over zichzelf. En op de lange termijn is een stuk leuker dan wanneer hij hetzelfde pin duwt 20 jaar links naar rechts. Dat de zogenaamde soft skills, ie vaardigheden zoals empathie, veerkracht, energie en ongebruikelijke oplossingen te vinden het geschenk, is het van belang, heeft gekregen rond een lange tijd. Ook dat vrouwen punten te scoren in deze sector in het bijzonder. Wat nieuw is, is dat soft skills niet langer icing (softes!) Van toepassing zijn net zo mooi, maar zijn essentiële basis voor de weg omhoog. Met individuele sterke punten en tekortkomingen in andere gebieden kan daardoor worden gecompenseerd. "Soft skills zijn zeer individueel uitgesproken en ook niet eenvoudig te meten"Zegt Prof. Dr. Astrid Schütz, coach en persoonlijkheid psycholoog aan de universiteit van Bamberg - en beveelt een ontspannen zelfvertrouwen.

"Ja, je het doet!"

Toch blijft de vraag hoe ver je naar voren wilt wagen in het werk elke dag. Het is simpel: Als het jeukt een op de projectplanning in de vingers, omdat je echt graag aanwezig om deze nieuwe thema: u! En als de baas "Ja, je het doet!" zegt dat de innerlijke scepticus Mei ("Ben ik voor altijd goed genoeg? Ik mis niet expertise, ervaring, gezag?") Zwijg stil.

Eigen beoordeling: Als je niet meer te diep stapelen

om hun eigen capaciteiten te laag, te weinig zelf-bewuste daad te stellen, was het al lang het probleem voor vrouwen. "Zij vinden het vaak moeilijker om te beoordelen positief, vooral als ze in de kindertijd ingeprent werden vooral goed en bescheiden te zijn"Zegt psycholoog. Maar het kan werken!

Als we bijvoorbeeld niet meer afschepen elkaar met een snelle compliment ("Geweldige presentatie!") Maar in plaats van tijd te nemen voor een grondige feedback. Als we geen e-mail, maar ga naar het kantoor naast de deur, of zitten met een kopje koffie. "Dit krijgt u meer oefening in inhoudelijke discussies. Dit maakt het makkelijker om eerlijk en kritische feedback te geven, helpt om beter in te schatten en om uiteindelijk te herkennen, waar u nog kunt verbeteren"Verklaart Prof. contactor. Deze vijf vragen (en antwoorden!), Die ons verder brengt: Als je werk-ego nog kunt doen met een booster.

1. Wat doet je hartslag?

"Men kan alleen maar goed werk goed te doen als je houdt van wat je doet", Apple oprichter Steve Jobs zei ooit. Toen hij erachter kwam dat zijn hart klopt luidste voor technologie en design, weten we niet - maar hoe ze hun eigen voorkeuren, ergo sterke punten te ontdekken, absoluut. Duidelijke tekenen zijn onder stroom staten waar je niet veel denken, maar maakt, en zeer efficiënt: "Als een licht Sophisticated gemakkelijk, niet namelijk betekenen, dat het gemakkelijk is, maar dat het bijzonder goed"Zegt Andrea Och, carrière coach en auteur van Hamburg ("Verlangen naar macht", Linde,
andreaoch.com). Wie vergeet de tijd, terwijl het uitvoeren van experimenten in het laboratorium, onderzoek is koningin. Degenen die zich graag uitputten in brainstormsessies, idee spinner. Een realistische gevoel van wat succes eigenlijk gekweekt op hun eigen mest, creëert ook een strakke agenda: elk kantoor uren, die vandaag de dag is goed verlopen voert u. Hier kan men zich pat rustige tijd te schrijven op de rug. Wat dacht je van: "Serieus, je bent mega!" Rolmodellen helpen. Stel jezelf de vraag: Wie ik ben echt enthousiast over wat kan, hoe zijn ze? "Vaak is het bewijs dat er iets gemaakt in een, heel misschien niet voldoende ontwikkeld zijn is"Zegt Andrea Och. Zelfs vrienden, leuke collega's en goedbedoelende toezichthouders zijn een bron van inspiratie, ze kunnen vaak ad hoc ten minste drie van uw sterke naam. Duidelijk is dat een zelfbeeld van buitenlandse-screen kalibratie. Dit is een vragenlijst vol karaktereigenschappen waar de eigen evaluatie van de schriftelijke feedback van de andere vergelijkt (een gids en een PDF-download, bezoek
glamour.de/selbstbild). Dit is honing voor de baan ziel.

2. Waar ga je heen?

"Teamspeler, empathisch, communicatief: alle grote soft skills die belangrijk zijn zonder twijfel zijn"Zegt Andrea Och. "Dit alleen maar is omdat er geen carrière. Haar carrière te beginnen veel effectiever met uw specifieke persoonlijke doel!" Om erachter te komen wat succes betekent - voor zichzelf, zonder invloed en verwachtingen van vrienden, collega's, ouders - ga in vrede en het schrijven van de gegevens: Wat probeer je te bereiken? Precies alstublieft. Het doel (of meer) kort, concreet en positief te formuleren over "Ik zal de social media professionals van de afdeling", Waarom? Wat moet er met dat? Wat is er nodig om dit te bereiken? Tot wanneer is het haalbaar? "Plan kleine stappen om dichterbij te komen"Beveelt de expert.

3. Wat doe je collega's (ook) op het?

"Trek altijd in de andere balansposten"Prof. schakelaar wordt aanbevolen. Niemand kan alles doen - en dat alles alleen te koken met water. Dus in plaats van het maken van in onzekere momenten zelfs kleiner zijn dan jij, per se eerlijk en realistisch, en de concurrerende collega's tegenovergestelde. Wie bijvoorbeeld in interne toepassing voor een hogere post zelf getwijfeld, kan er rekening mee dat alleen maar omdat de molenaar Chefs populair is, betekent niet dat hij eigenlijk alles wat men een bestuurt houden. En duidelijk de Schmidt, heeft een grote leider kwaliteiten voor zichzelf is misschien georganiseerd, creatief - en zou dus ook de betere lijn.

4. Wat zou u graag willen leren?

"De kracht van computers verdubbelt elke 18 maanden. Dit is ook onze kennis vermenigvuldigt op alle gebieden dramatisch steeds vaker"Zegt Andrea Och. Het is daarom belangrijk om up to date is. Vaak volstaan ​​voor de kleine dingen: Je beseft dat je niet veel krijgen in het Engels conference calls? Bedrijfs boek Engels aan de VHS! Een collega heeft expertise die je net zo goed zou willen? U vraagt, hoe ze dit allemaal weten, boeken lezen en zich abonneren op de juiste tijdschriften. Beter nog, kunt u profiteren van permanente educatie over het bedrijf. Driekwart van de Duitse bedrijven hebben hun werknemers aangeboden, volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek van 2010. 2012 goed 168.000 mensen gemiddeld werden onderworpen aan subsidies of leningen, ongeveer 3.200 euro per werknemer. Rond 2015 te behoren: vertel de baas wat het brengt hem en de afdeling als je buiten de doos denken. Hem om trainingen in het kader bieden en daarmee de prestaties van collega's te verbeteren. Maak duidelijk dat de promotie werkt goed naar buiten en trekt andere high potential. Om trouw te bewijzen, bleef de opdracht aan het bedrijf richtlijn binden: zes maanden per training maand. De baas is nog steeds gierig? Misschien is de overheidsfinanciering financieel gecompenseerd worden, zoals Bildungsprämie (
bildungspraemie.info) of een beurs van de fundering Begabtenförderung VET (
sbb-stipendien.de).

5. Wie zijn je Wizard kennis?

Zelfs als u uitstekende instrumenten mee te nemen: Alle tillen alleen niet zal doen. Ook een succes verwende ster als coureur Mika Häkkinen weet: "Je wint nooit alleen. Op de dag dat je iets anders gelooft, begin je te verliezen." Single strijders zijn zelden succesvol, maar de taak wereld is te complex geworden. "Zelfs succesvolle mensen in topposities zijn geen universeel genie. Zij richten zich op hun sterke en omringen zich met mensen die te compenseren voor hun zwakheden en hun ogen wijd"Verklaart Andrea Och. Dit betekent niet dat, om te rusten op onze eigen zwakheden en de anderen te maken, maar om de beste score ondersteuning te bieden. Gaat de manier ook bedrijfs- en interdisciplinaire, zoals deze: Vraag een expert van de universiteit streeft naar een project, en bieden te evalueren in ruil te helpen die hij nodig heeft. Of laat het project document van collega Meier-formaat, als je jezelf zou moeten verlangen naar en de toegang tot haar voor de volgende begrip onder de armen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 45