Posts

Poletna pijača, ki spreminja barvo

Samo modro, nato vijolična: Mi bomo vam povem, kako lahko preprosto ustvarite okusen ledeni čaj, ki spremeni želeno barvo. Vse kemija? Šali! Naš recept je tudi zelo zdrava. Na zdravje!

V jugovzhodni Aziji, je že spada v kulinarične turistična atrakcija - modra čaj, da se obrne do roza in vijolične barve, kot da bi s čarovnijo. Težko je verjeti, da je v ozadju močno barvo skriva brez umetnih barvil, vendar se imenuje Butterfly cvet Clitoria ternatea, celo Blue Klitorie. In ja, ime dejansko namiguje na obliko cveta.

bluechai_medienfotos-510

©
Bluechai

So rože zažig z vrelo vodo, da je modra čaj proizvaja. Ker je naravno cvetenje barvanje odziva na spremembe v pH, se izkaže vijolična, ko je nekaj kapljic kisle limone s tem dodano vrednost - in to je skrivnost že na sporedu. Vendar morate vaši prijatelji ne vem, če si postregla s čajem na naslednji vrtni zabavi.

Modri ​​čaj, pa je ne le lepa na pogled, ampak tudi zdrava. Vsebuje veliko antioksidantov, je dobro za imunski sistem in podpira vizijo. V ajurvedski medicini, je modra čudno pogosto uporablja, saj ima zelo pomirjujoče in pomirjevalne lastnosti. Modro barvilo se uporablja tudi za ta namen v Aziji barvo kot riž ali testenine. Mi pričarajo tako okusen ledeni čaj, kot osvežitev za vroče poletne dni. Enostavno, kot si lahko modro ledeni čaj sam:

čajne bluechai_medienfotos-510

©
Bluechai

Naša ledeni čaj recept

Sestavine za 1 liter ledeni čaj:

  • 1 liter vode
  • 4. in 5. EL modra čaj, npr
    "Bluechai čaj" iz Bluechai do 14 evrov
  • 1 EL Kokosblüten- ali datum sirup
  • ½ limone
  • Mete za okraševanje  

Tukaj je, kako:

O Pour čaj z vrelo vodo in pustite, da strm za 3 do 5 minut. Medtem lahko kdaj zagotoviti bokal z veliko ledenih kock. Po infuziji, pour čaj skozi cedilo v karafe. Za videz, lahko seveda tudi nekaj individualnih čaj cvetovi z karafe. Se čaj ohladi, lahko ga izpolnite v kozarce in okrasimo z nekaj listov mete. Za barvni učinek preprosto dodate nekaj kapljic limone in presenetiti!

Še ena lepa ideja Bluechai, da ne želimo deliti z vami: popsicles z lepimi modrimi cvetovi. Enostavno dodamo vodo in nekaj cvetje v Eisförmchen. Po nekaj kratkih uro v zamrzovalnik, led je pripravljena za uživanje in - seveda - fotografija!

led-bluechai_medienfotos-510

©
Bluechai


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 9