Posts

Adjö!

Ali se oatcakes? V Vanilla Dream slaščice? Ali celo ljubljeni cimet zvitki? To sladkarije je sedaj na voljo na IKEA

ikea_aufmacher

Adjö, krofi! Ikea je sprejela proizvode s trga.
©
Ikea / Emojipedia

Dodeljena: Izlet na oddelku hrane spada na Ikea po napornem sprehodu skozi bivalnih prostorov samo tako. skoraj "Izhod Skozi Gift Shop" Notranjost za Crazy. Če še nikoli niste jedli hot dog Ikea, prvi vrže klobaso. No? Nihče? ni storil wirs! Za hotdog pa všeč, da se pridruži nekaj cimet zvitki, da gredo ali druge sladkarije, kot so priljubljenih ovsenih ali vanilije piškote.  

Nič več krofov na Ikea

Toda zdaj se je Ikea sprejela posladkate s območju. Lahko vam zagotovim: je ne pa cimet zvitki in niso piškotke! ne bo več na voljo v prihodnosti, je zamrznjen, okrašena z roza glazura in mrvicami bele "B & B Pinky krofi", Pravimo, tiho "adjö" (= Švedščina za "Zbogom"). Resnično, ki je kdaj kdo kupil? Kakorkoli že, reakcija iz Ikee, je pohvalno, ker so krofi zmanjšati na degustacijo Ökotest z "nezadostno" od - in 14 testiranih druge sorte ni bilo veliko bolje. Po Ökotest vseh krofov vsebuje izjemno visoke količine zelo veliko zaskrbljenost glicidil. 

Ampak kaj so glicidil vseeno? Za zdravje Ozadje: krofi so zdaj ocvrte v palmovega olja. Kako Ökotest vedo surovina naredi iz plodu palmovega olja so krofi ne le kalorično bombo, vendar je pogosto razmeroma močno onesnaženi z estrov glicidil maščobnih kislin. Te maščobe onesnaževala se šteje, še posebej nevaren. "Ravno pred kratkim je Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je ponovno oceniti tveganja. Tako je glicidol sprosti iz glicidil estrov v telesu, razvrščene kot mutagene in potencialno rakotvoren. To pomeni tudi majhno količino lahko poškoduje DNA"To piše na spletni strani Ökotest. Poleg tega so vse testirane krofi naložen z nasičenimi mineralna olja (mosh ali prima). Konec koncev, obstaja majhna vesela novica: Ökotest je pokazala le majhne sledi škodljivih transmaščobnih kislin in ne akrilamida.
Celotna študija je na voljo tukaj 

3. november 2016, 00:40


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 70