Posts

Φάτε τον εαυτό σας υγιή!

Με τη μορφή της διατροφής Nordic Diet 2.0 περιφερειακό και φυσικά προϊόντα είναι στο μενού - εγγύηση για μια υγιή ζωή;

nordic_diet_aufmacher

Η σκανδιναβική διατροφή 2.0 είναι μια μορφή της διατροφής πρέπει να καταναλώνονται σε μια συνειδητή περιφερειακό και φυσικά όσο το δυνατόν © τροφίμων
plainpicture.com

Nordic διατροφή είναι συχνά παρεξηγημένη ως διατροφή, αλλά είναι μάλλον μια μορφή της διατροφής πρέπει να καταναλώνονται σε μια συνειδητή περιφερειακό και φυσικά όσο το δυνατόν τροφίμων. Το αποκορύφωμα: Περιφερειακές και φρέσκα τρόφιμα συλλέγονται χωρίς καθυστέρηση παράδοσης στη βέλτιστη ωριμότητα και ως εκ τούτου να περιέχει όλα τα σημαντικά και υγιεινά θρεπτικά συστατικά. Αρχικά, η ιδέα προέρχεται από τις σκανδιναβικές χώρες, με τα προϊόντα τους, όπως τα ψάρια, το λάχανο, τα άγρια ​​χόρτα, τα μανιτάρια και τα βατόμουρα. Η διατροφολόγος Dagmar von Cramm μεταφράζεται αυτό το σκανδιναβικό μορφή της διατροφής μας στα γερμανικά - στη σκανδιναβική διατροφή 2.0. Η εστίαση εδώ η διατροφή με τροφές που μεγαλώνουν στη Γερμανία, όπως ο βιασμός, λάχανο, καρότα και τα μήλα και τα κεράσια.

οι αρχές 

Η σκανδιναβική Nordic Diet έχει μια πρωτοπόρος: τη μεσογειακή διατροφή. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που τρώνε κυρίως της Μεσογείου, που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, λίγο κρέας, πάρα πολλά ψάρια και θαλασσινά, χωρίς ζάχαρη και μόνο μέτρια δημητριακά, να παραμείνουν υγιείς περισσότερο και έτσι να ζήσουν περισσότερο. Το πρόβλημα με αυτό: προϊόντα που ωριμάζουν στην περιοχή της Μεσογείου. Θα πρέπει να μεταφέρουν τους μόνο ακριβά σε άλλες χώρες, που συλλέγονται άγουρα και να χάσουν από μεγάλους χρόνους μεταφοράς εκτός από άλλα θρεπτικά συστατικά. 

Επιπλέον, περιφερειακό διατροφικές συνήθειες μπορεί να αυξήσει δύσκολο στη θάλασσα. "Οι άνθρωποι στις σκανδιναβικές χώρες και στη Γερμανία είναι μεταξύ εκείνων για τους οποίους το ψωμί παίζει σημαντικό ρόλο - γι 'αυτό και πίτσα και ζυμαρικά από την ιταλική κουζίνα έγιναν τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, φυσικά ολοκληρωμένη επειδή απέκτησε τις γνώσεις της, έτσι ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, anknüpften"Συμπεραίνει Dagmar von Cramm. "Αυτό είναι προφανώς ο λάθος τρόπος"Λέει.

Έτσι, οι επιστήμονες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Κοπεγχάγη με την τοπική κορυφαία γαστρονομία και τη Μεσόγειο ιδέα μεταφέρεται σε μια σκανδιναβική: Αντί για το ελαιόλαδο, κραμβέλαιο χρησιμοποιείται αντί για λαχανικά φρούτα (όπως ντομάτες και πιπεριές), το λάχανο και τα λαχανικά ρίζας (όπως το κατσαρό λάχανο και τα καρότα), τα μήλα και τα αχλάδια αντί μανταρίνια και τα πορτοκάλια. "είναι πάντα στο κέντρο της ανοχής"Λέει ο εμπειρογνώμονας διατροφής. "Μπορείτε να φάτε όσο θέλετε. Δεν είναι για την καταμέτρηση θερμίδων. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι μόνο όλες οι περιφερειακές και τις πιθανές φυσικές." Για να ανταποκριθεί στην επιθυμία για τα σιτηρά, ο ειδικός διατροφής τώρα και, στη συνέχεια, συνιστά ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως.

Επιπτώσεις στην υγεία

Επιπλέον, αναγνωρίστηκε εδώ η θετική επίδραση στην υγεία:

 • Σε κραμβέλαιο και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός ή ρέγγα κολλήσει ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά, μειώνοντας τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα βελτιώνεται - μειωθεί καρδιαγγειακή νόσο.
 • Σε αυτή τη μορφή της διατροφής σας θα είναι γεμάτη με λιγότερες θερμίδες, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ένα πιο υγιεινό βάρος.
 • Η πιθανότητα καρκίνου μειώνεται. Η μορφή της διατροφής είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά (για παράδειγμα, σε λάχανο και μούρα), η οποία μπορεί να προστατεύσει από καρκίνο ή αναστέλλουν την ανάπτυξή του.

Η ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ζήσει στη Γερμανία και σχεδόν η ίδια αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως, επειδή τα τρόφιμα που αναπτύσσονται στη Σκανδιναβία, είναι παρόμοια με τα περιφερειακά τρόφιμα στη Γερμανία.

Θα πρέπει να ζουν μόνο μετά από αυτές τις τρεις αρχές:

πρώτος    Φάτε ένα κυρίως φυτικής!

 • Καλή εκτός από τα ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγκα και το σκουμπρί, καθώς και ο κυπρίνος, γατόψαρο και πέστροφα
 • Εάν το κρέας, τότε λόγω του πράσινου ζωοτροφών, η οποία παρέχει το κρέας από ελευθέρας βοσκής για περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο περιεκτικότητα σε λίπος του κρέατος.
 • χωρίς λουκάνικο αν είναι δυνατόν - αυτό είναι κακό για τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.
 • χωρίς ζάχαρη και άσπρο αλεύρι. Εάν κόκκους, τότε ολικής αλέσεως, είναι πολύ υψηλή σε φυτικές ίνες.
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα υπό τη μορφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

δευτερόλεπτο    Φάτε ως επί το πλείστον πρωτότυπο φαγητό!

 • Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να τρώγονται φρέσκα ή προετοιμαστεί προσεκτικά.

τρίτος    Χρησιμοποιήστε το σωστό λίπος!

 • Το κραμβέλαιο είναι πλούσιο σε υγιείς πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6
 • Μαργαρίνη (λιγότερο ανθυγιεινά, κορεσμένο λίπος) αντί για βούτυρο (πολλά ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά οξέα)

Και τώρα: Διασκεδάστε προσπαθούν!
Dagmar von Cramm έχει στις επόμενες σελίδες μερικά πιάτα δείγμα για σας:


 • Grill σολομού με καρότα πουρέ πατάτας

 • Τραγανά λαχανικών ογκρατέν με ζαμπόν

 • Buchweizenblini με σαλάτα παντζάρι και κρέμα γάλακτος χρένο

 • noodles Λάχανο με Kräuterei

 • Άνοιξη κοτόπουλο με Roggenbruschetta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 7