Posts

Ko se zaljubimo?

Kaj je povod, da si se zaljubil v drugo človeško bitje? Svetovalec Partnerstvo profesor Manfred Hassebrauck o razbijanje srca, vznemirjenost - in kako javni bere lahko prispeva, da se zaljubi

Ljubezen svetovalci

Kaj določa dejansko, kdaj in komu se zaljubimo?
©
Stocksy

Kaj določa dejansko, kdaj in komu se zaljubimo?

Pri nekaterih ljudeh, je pregovorno ljubezen na prvi pogled, drugi pa sodijo v ljubezni z nekom, ki vedo let. Obstaja nekaj občutki, ki jih je mogoče predvideti tako slabo, kot v ljubezni. To je potrdila študija Arthur Aron, priznani psiholog in "Ljubezen raziskovalci" od State University of New York. Je vprašal stotine svežih ljubitelje, kar sprožijo njeno ljubezen. Ljubezen na prvi pogled se imenuje nekaj. Večina vprašanih je vedelo, osebe, pri katerih so nenadoma padel, dolgo časa.

V ljubezni smo, ko sta dve stvari, ki delujejo skupaj: telesna vzburjenja in primerna oseba.

Nekateri potencialni partnerji se dobro z nami. Mi vidimo z njimi dobro, da imajo podobne interese kot mi in so lepe, kar predstavlja dobro podlago za morebitno razmerja - le: navdušenje manjka in nismo zaljubljen v to osebo. Dovolj Nasprotno razburjenje sami, na primer, imajo spolne odnose za eno noč brez pravice "nepremičnine" pri večini ljudi ne iz. Ampak, če sta tam skupaj, da iskre in je doseženo stanje, da so v ljubezni. Tako lahko včasih povzroči celo telesno vznemirjenje, ki je vse prej kot romantično, ali spolne razlogov, da smo se zaljubila v nekoga.

Od stresa bo všeč

Intenziviranje zaljubljenost z navzven povzroča vznemirjenje je dobro dokumentirana pojav. Raziskava govori o "Misattribution vzburjenosti", Fizično vzburjenost ima veliko vzrokov: zanimiv dopust, ples, "javni ogled" nogometne tekme ali pa preprosto fizičnim naporom. Menimo, da naše srce bije divja kot običajno, da so naše roke mokre, je, da je dihanje pospešeno. Ampak ne bomo vedno vir vzbujanja se zavedamo, včasih pa ne povzročajo razburjenje na njihov pravi vzrok, temveč na subjektivnih očitno - nazaj vzrokov - včasih narobe. Če smo dosegli, na primer, v zadnji minuti pri vožnji vlaka, saj odstopa, in so popolnoma brez sape, nato pa se izčrpana ob osebi, da smo našli zelo privlačen, potem je verjetno, da bomo zdaj dojemajo, da oseba, kot zapeljiva, kot smo da bi storili, če smo fizično ne vznemirja način. In tako se lahko zgodi, da je na skupni misiji nenadoma v sodelavcih, smo vedno našel zelo lepo se zaljubimo. Dejstvo, da je stres potovanja pomagala z ne pozna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 19