Posts

Når vi faller i kjærlighet?

Hva er trigger at du ble forelsket i et annet menneske? Partner Advisor Professor Manfred Hassebrauck om hjertebank, uro - og hvordan offentlig visning kan bidra til å forelske seg i

Kjærlighet konsulenter

Hva bestemmer egentlig, når og til hvem vi forelsker?
©
Stocksy

Hva bestemmer egentlig, når og til hvem vi forelsker?

I noen mennesker, er det den velkjente kjærlighet ved første blikk, mens andre forelsker seg i noen de kjenner år. Det er få følelser som kan forutses like ille som å være forelsket. Dette bekreftes av en studie av Arthur Aron, en kjent psykolog og "Kjærlighet forskere" fra State University of New York. Han spurte hundrevis av nye elskere, hva som utløste hennes kjærlighet. Kjærlighet ved første blikk kalles noen. De fleste av respondentene var klar over den personen som de hadde plutselig falt, lang tid.

I kjærlighet er vi da to ting til å fungere sammen: fysisk opphisselse og en egnet person.

Noen potensielle partnere passe godt inn hos oss. Vi ser oss selv med dem godt, de har samme interesser som vi gjør og er fin, hva som utgjør et godt grunnlag for en mulig sammenheng - bare: spenningen mangler, og vi er ikke forelsket i denne personen. Motsatt nok spenning alene, for eksempel å ha sex for en natt uten rett "eiendom" med de fleste mennesker ikke fra. Men hvis begge er der sammen, gnister det opp og tilstanden av å være forelsket er oppnådd. Så kan noen ganger føre til enda fysisk spenning som har alt annet enn romantiske eller seksuelle grunner, at vi faller forelsket i noen.

Fra stress vil elske

Intensivering av forelskelse ved eksternt forårsaket spenning er en godt dokumentert fenomen. Forskningen snakker om "Misattribution av opphisselse", Fysisk opphisselse har mange årsaker: en spennende ferie, dans, "offentlig visning" fotballkamper eller rett og slett fysisk anstrengelse. Vi føler at hjertet vårt slår vilt enn vanlig, at våre hender er våte, er at pusten akselerert. Men vi gjør ikke alltid kilden eksitasjon er klar over, og noen ganger vi ikke forårsaker spenning på deres egentlige årsaken, men til personlige åpenbar - back årsaker - noen ganger galt. Hvis vi har oppnådd, for eksempel, i siste minutt på en kjøre toget som det går, og er helt ute av pusten da bli utmattet ved siden av en person som vi finner svært attraktive, så er det sannsynlig at vi nå ser at personen som forførende som vi det ville gjøre hvis vi fysisk ikke opphisse måte. Og så kan det skje at på felles oppdrag plutselig i arbeidskollegaer, har vi alltid funnet ganske fint vi forelsket. Det faktum at stresset av reiser bidratt med er ikke klar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 45