Posts

Ægløsning, PMS og Co.

Besøg fra Tante Rosa, dagene, som regel. Der er mange navne for den månedlige periode og mindst lige så mange myter om den cyklus af kvinder. Kvinder kan ikke blive gravid i den periode, er faktisk ægløsning og hvornår er de frugtbare dage virkelig? Hvad hjælper med PMS og menstruationssmerter, kan springes over, den periode, hvor det er første gang efter en graviditet, og hvad er alternativerne til tamponer? På de følgende sider kan du finde svar på disse og andre spørgsmål om den cyklus af kvinder

Cyklus af kvinder, pms, ægløsning

Hvor godt kender du din vej rundt med den cyklus af kvinden? ©
Getty Images

Af menstruationscyklus:

Den kvindelige cyklus varer i gennemsnit 28 dage, men også 21 til 35 dage er godt inden for det normale område. menstruation regnes fra den første dag. For store uregelmæssigheder på gynækologen sygdomme og endokrine lidelser bør udelukkes.

Follikulære og luteale fase

Kvindens cyklus er opdelt i to faser: perioden fra den første dag i din menstruation indtil ægløsning er follikulært kaldes. Ægløsning sker normalt på dag 14 i cyklussen, to uger efter den første dag i den periode. Perioden fra ægløsning til næste menstruation (hvis der ikke har været nogen graviditet) er luteale fase.

Med menstruation de døde mucosale lag af livmoderen udskilles. Efter ca. fire dage er opformeret i æggestokkene østrogen formet og bygget op igen endometriet. Op til tidspunktet for ægløsning, hvilket tager omkring to uger efter den første dag i den periode, østrogenet forårsager cervikalslimen forbliver flydende, hvorved den mandlige sperm indgreb i æggelederen. Der kan befrugtning af ægget så finde sted.

Frugtbare dage og ægløsning

De frugtbare dage, hvor en kvinde kan blive gravid, er som regel de sidste fem før ægløsning, også ægløsning kaldes. Fra dette punkt, østrogen niveau falder igen i kroppen af ​​kvinden og hormonet progesteron domineret driften af ​​den kvindelige cyklus. Den slim i livmoderen er nu tyk. Ca. 25 af cyklen progesteron niveauet falder hurtigt, hvilket resulterer i uteruskontraktioner og at frastøde slimhinden. Omkring 28 dage det kommer til tilstrømningen af ​​blod ind i de kontraherende uterus fartøjer, får dem til at rive. Sammen med de døde endometrium sker så begynder cirkulationen af ​​kvinden og den næste cyklus.

PMS

Disse dage før de dage mange kvinder under det såkaldte præmenstruelt syndrom (PMS) nødt til at lide, som manifesterer sig, for eksempel ved ryg, hoved og mavesmerter, følelser af trykken i brystet, en lav tærskel for smerte, irritabilitet og væskeophobning i kroppen.

Find ud af på de følgende sider, hvis du virkelig ikke kan blive gravid under menstruation, kan du gøre mod de irriterende PMS og dage, hvor du skal være særlig opmærksom på forebyggelse.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 51