What Is A Average Weight For A 14 Year Old How A Passing Star Lit Up The Ancient Sky

You are searching about What Is A Average Weight For A 14 Year Old, today we will share with you article about What Is A Average Weight For A 14 Year Old was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic What Is A Average Weight For A 14 Year Old is useful to you.

How A Passing Star Lit Up The Ancient Sky

Για εκατομμύρια χρόνια όλοι οι άνθρωποι, τόσο οι πρώτοι όσο και οι σύγχρονοι, έπρεπε να βρουν τη δική τους τροφή και αναγκάζονταν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαζεύοντας φυτά και κυνηγώντας ζώα για να επιβιώσουν. Στη συνέχεια, μόνο μέσα στα τελευταία 12.000 χρόνια, το είδος μας έκανε την επαναστατική μετάβαση από το να είναι κυνηγοί και συλλέκτες, στο να μπορούμε να παράγουμε τη δική μας τροφή. Ωστόσο, πριν από περίπου 74.000 χρόνια, οι σύγχρονοι άνθρωποι σχεδόν εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα των δραματικών κλιματικών αλλαγών και ο ανθρώπινος πληθυσμός μπορεί να έχει μειωθεί μόνο σε περίπου 10.000 ενήλικες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ήταν περίπου αυτή την εποχή, περίπου πριν από 70.000 χρόνια, που ένα μικρό κοκκινωπό αστέρι επέπλεε κοντά στο Ηλιακό μας Σύστημα και τίναξε βαρυτικά τους κομήτες και τους αστεροειδείς – στέλνοντάς τους να ουρλιάζουν προς τα μέσα προς τον νεαρό Ήλιο μας. Τον Μάρτιο του 2018, μια ομάδα αστρονόμων από την Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία και το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στην Αγγλία ανακοίνωσαν ότι επαλήθευσαν ότι η κίνηση ορισμένων από αυτούς τους κομήτες και αστεροειδείς πραγματοποιήθηκε από αυτή τη στενή αστρική συνάντηση.

Σε μια εποχή που οι σύγχρονοι άνθρωποι άρχισαν για πρώτη φορά να μεταναστεύουν από την Αφρική και οι Νεάντερταλ κατοικούσαν μαζί τους στη Γη, ο S.το αστέρι του cholz— που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό αστρονόμο που το ανακάλυψε — επέπλεε λιγότερο από ένα έτος φωτός από τον Ήλιο μας. Επί του παρόντος, αυτό το μικρό κόκκινο αστέρι απέχει σχεδόν 20 έτη φωτός μακριά, αλλά πριν από 70.000 χρόνια δημιούργησε μια καταστροφή όταν περιπλανήθηκε στο ηλιακό μας σύστημα Σύννεφο Oortμια απομακρυσμένη δεξαμενή του δια-Ποσειδώνια αντικείμενα (TNOs) βρίσκεται στα εξωτερικά όρια του Ηλιακού μας Συστήματος. TNO είναι παγωμένοι και σκονισμένοι πυρήνες κομητών που κατοικούν στο μακρινό σκοτεινό βαθύ πάγωμα της περιοχής βαρυτικής επιρροής του Ήλιου μας.

Αυτή η ανακάλυψη δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 από μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Δρ Eric Mamajek του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ). Οι λεπτομέρειες αυτής της καταστροφικής αστρικής πτήσης, η πιο κοντινή τεκμηριωμένη μέχρι στιγμής, δημοσιεύτηκαν στο τεύχος της 10ης Φεβρουαρίου 2015 The Astrophysical Journal Letters.

Αστρικά πλοία που πέρασαν τη νύχτα

Ο Ήλιος μας είναι ένα μοναχικό αστέρι, αλλά παρόλο που ζει μόνος του, μερικές φορές έχει επισκέπτες. Τέτοιος επισκέπτης ήταν ο αμυδρός και εξωγήινος Το αστέρι του Σολτς όταν επισκέφτηκε το Ηλιακό μας Σύστημα. Αυτός ο αμυδρός, μικρός αστρικός εισβολέας πιστεύεται ότι διέσχισε το Σύννεφο Oort–το απομακρυσμένο κέλυφος των πυρήνων των κομητών που περιβάλλει ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Το αστέρι του Σολτς είναι χαμηλής μάζας κόκκινος νάνος αστέρι που είναι μέλος ενός δυαδικού συστήματος, και έχει την αδύναμη μάζα μόλις 8% αυτής του Ήλιου μας. Το άλλο μέλος του διδύμου είναι ο α καφέ νάνοςένα αποτυχημένο αστέρι, που είναι ακόμη μικρότερο από Το αστέρι του Σολτς με μάζα μόλις 6% ηλιακών μαζών. Κόκκινος νάνος τα αστέρια είναι τα μικρότερα αληθινά αστέρια στον Κόσμο, καθώς και τα πιο πολυάριθμα και μακροβιότερα. Αντίθετα, ασήμαντο λίγο καφέ νάνοι είναι συναρπαστικές μικρές αστρικές αποτυχίες. Κι αυτό γιατί, παρόλο που καφέ νάνοςΠιθανότατα γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο όπως τα αληθινά αστέρια — από την κατάρρευση μιας ιδιαίτερα πυκνής μάζας υλικού που είναι ενσωματωμένη σε ένα από τα πολλά γιγάντια, σκοτεινά και παγωμένα μοριακά σύννεφα που στοιχειώνουν τον Γαλαξία μας – ποτέ δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν αρκετό βάρος για να ανάψουν την πυρηνική πυρκαγιά τους. Αν και ασήμαντο λίγο καφέ νάνοι μην αποκτήσετε ποτέ επαρκή μάζα για να ξεκινήσετε τη διαδικασία πυρηνική σύντηξηεξακολουθούν να είναι πιο ογκώδεις από γίγαντας αερίου πλανήτες, όπως το μεγαθήριο του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας. Κόκκινος νάνος τα αστέρια, αντίθετα, κατάφεραν να αποκτήσουν αρκετή μάζα για να ξεκινήσουν τη διαδικασία πυρηνική σύντηξη–που παράγει επαρκή πίεση για να πολεμήσει ενάντια στη δύναμη του βαρύτηταδιατηρώντας έτσι το αστέρι να αναπηδά ενάντια στη δική του μοιραία κατάρρευση. Πίεση ακτινοβολίας σπρώχνει το αστρικό υλικό έξω και Μακριά από το αστέρι, ενώ η βαρύτητα προσπαθεί να σφίξιμο τα παντα σε. Οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις βοηθούν ένα αστέρι να διατηρήσει την αστρική ισορροπία–αλλά το τέλος πρέπει να έρθει, αργά ή γρήγορα. Μόλις το αστέρι τελειώσει την καύση του απαραίτητου εφοδιασμού του πυρηνική σύντηξη καύσιμο–όπου συγχωνεύει βαρύτερα ατομικά στοιχεία από ελαφρύτερα–βαρύτητα κερδίζει τον πόλεμο εναντίον του αντιπάλου του και το αστέρι καταρρέει. Ωστόσο, είναι πιθανό να μην υπάρχουν νεκροί κόκκινος νάνος αστέρια στον Κόσμο–Ακόμη. Τα μικρά αστέρια κάνουν τις αστρικές «ζωές» τους εύκολα και καίνε τα καύσιμα τους–πολύ πολύ αργά. Πράγματι, μάλλον χρειάζεται τρισεκατομμύρια ετών για α κόκκινος νάνος να χαθεί και το Σύμπαν μας δεν είναι ακόμη 14 δισεκατομμυρίων ετών. Αντίθετα, τα τεράστια αστέρια ζουν γρήγορα και πεθαίνουν νέοι, και μερικά μπορεί να «ζήσουν» μόνο για εκατομμύρια, σε αντίθεση με δισεκατομμύρια – πόσο μάλλον τρισεκατομμύρια – χρόνια. Ο Ήλιος μας είναι ένα μικρό αστέρι, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη μάζα από το α κόκκινος νάνος. Το άστρο μας είναι περίπου 4,56 δισεκατομμυρίων ετών και έχει περίπου άλλα 5 δισεκατομμύρια χρόνια για να εκτοξευθεί τα εξωτερικά αέρια στρώματά του, αφήνοντας πίσω τον πυρήνα του με τη μορφή ενός μικροσκοπικού πυκνού αντικειμένου που ονομάζεται άσπρος νάνος.

Το αστέρι του Σολτς είναι κάτοικος του Αστερισμός Μονόκερως, που βρίσκεται περίπου 20 έτη φωτός από τη Γη. Ωστόσο, όταν η μικροσκοπική λιποθυμία κόκκινος νάνος Αν σκεφτεί κανείς προσεκτικά το νεαρό ηλιακό μας σύστημα στην προϊστορία της Γης πριν από χιλιάδες χρόνια, θα εμφανιζόταν ως αστέρι 20ου μεγέθους. Αυτό είναι περίπου 50 φορές πιο αχνό από ό,τι μπορεί να δει κανείς με γυμνό ανθρώπινο μάτι τη νύχτα. Ωστόσο, Το αστέρι του Σολτς είναι πολύ μαγνητικά ενεργό, και αυτό μπορεί να το κάνει να «φωλιάσει». Για μια σύντομη λαμπερή στιγμή σε μια κοσμολογική χρονική κλίμακα, Το αστέρι του Σολτς μπορεί ενδεχομένως να γίνει χιλιάδες φορές πιο φωτεινό. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως πιθανό Το αστέρι του Σολτς ήταν ορατό στους προϊστορικούς προγόνους μας πριν από 70.000 χρόνια — για λεπτά ή ώρες κατά καιρούς κατά τη διάρκεια των σπάνιων επεισοδίων έκρηξής του.

Το αστέρι του Σολτς ορίζεται πιο επίσημα WISE J072003.20-084651.2. Πήρε το λιγότερο τεχνικό του ψευδώνυμο για να τιμήσει τον αστρονόμο Dr. Ralf-Dieter Scholz του Leibniz-Institut Fun Astrophysik Potsdam (AIP) Στα γερμανικά. Ο Δρ Scholz είναι ο πρώτος που ανακοίνωσε την ανακάλυψη του αμυδρού μικρού κόκκινος νάνος αστέρι στα τέλη του 2013. Το ΣΟΦΟΣ συστατικό του Το αστέρι του Scholz Το επίσημο όνομα αναφέρεται στη NASA Εξερευνητής υπερύθρων ευρείας περιοχής (WISE) αποστολή, υπεύθυνη για τη χαρτογράφηση ολόκληρου του ουρανού στο υπέρυθρο φως το 2010 και το 2011. J μέρος του επίσημου χαρακτηρισμού αναφέρεται στο του κόκκινου νάνου συντεταγμένες.

Η τροχιά του μικρού αστεριού υποδηλώνει ότι πριν από 70.000 χρόνια επέπλεε περίπου 52.000 αστρονομικές μονάδες (AU) από τη Γη (0,8 έτη φωτός)–που ισούται με 5 τρισεκατομμύρια μίλια. Ενας AU ισοδυναμεί με τη μέση απόσταση μεταξύ Ήλιου και Γης, η οποία είναι περίπου 93.000.000 μίλια. Οι συγγραφείς της εργασίας του 2015 σημείωσαν ότι είναι 98% σίγουροι ότι Το αστέρι του Σολτς ξαφρισμένο το Σύννεφο Oort, μια μυστηριώδης και ανεξερεύνητη περιοχή που βρίσκεται στην άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος. ο Σύννεφο Oort Θεωρείται γενικά ότι είναι το σπίτι τρισεκατομμυρίων παγωμένων, αστραφτερών, παγωμένων πυρήνων κομητών που βρίσκονται περίπου ένα μίλι – ή περισσότερο – σε απόσταση. Αυτό το μακρινό σύννεφο πιστεύεται επίσης ότι είναι η προέλευση του κομήτες μακράς περιόδου που αιωρούνται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο μας αφού οι τροχιές τους έχουν διαταραχθεί βαρυτικά.

ο Σύννεφο Oort πήρε το όνομά του από τους δύο ανακαλυπτές του, τον Ολλανδό αστρονόμο Jan Oort (1900-1992) και τον Εσθονό αστρονόμο Ernst Opik (1893-1985). Αυτό το σφαιρικό κέλυφος είναι ο βιότοπος του παγωμένου πλανητάρια, που έμεινε από το σχηματισμό του Ηλιακού μας Συστήματος πριν από περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Παγωμένος πλανητάρια ήταν τα δομικά στοιχεία του κουαρτέτου των γιγάντιων αέριων πλανητών που κατοικούσαν στο εξωτερικό Ηλιακό Σύστημα – ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Αντίθετα, το αστεροειδείς— ως επί το πλείστον βρέθηκαν να κατοικούν στο Κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία–είναι ο πληθυσμός λειψάνων από βραχώδεις και μεταλλικούς πλανητάρια που δημιούργησε το κουαρτέτο των συμπαγών εσωτερικών πλανητών του Ηλιακού Συστήματος–Ερμή, Αφροδίτη, Γη και Άρη. Στο αρχέγονο Ηλιακό Σύστημα πλανητάρια— και παγωμένοι και βραχώδεις — συγκρούστηκαν μεταξύ τους και συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν όλο και μεγαλύτερα σώματα, σχηματίζοντας έτσι τους γνωστούς πλανήτες της οικογένειας του Ήλιου μας. ο Σύννεφο Oort πιστεύεται ότι περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα σε απόσταση έως και 100.000 AU, η οποία το τοποθετεί στα μισά του δρόμου προς το πλησιέστερο αστέρι στον Ήλιο μας, το οποίο είναι Proxima Centauri.

ο Ζώνη Κάιπερ και Σκορπισμένος Δίσκος–που φιλοξενούν επίσης παγωμένα αντικείμενα που μοιάζουν με κομήτες–απέχουν λιγότερο από το ένα χιλιοστό από τον Ήλιο μας όσο το Σύννεφο Oort. Το πιο εξωτερικό άκρο του Σύννεφο Oort σηματοδοτεί το όριο της περιοχής επιρροής του Άστρου μας. Είναι το όριο της βαρυτικής κυριαρχίας του Ήλιου μας.

ο Σύννεφο Oort γενικά πιστεύεται ότι αποτελείται από δύο περιοχές: ένα εσωτερικό σύννεφο σε σχήμα δίσκου που ονομάζεται το Σύννεφο λόφωνκαι ένα σφαιρικό εξωτερικό σύννεφο. Οι περισσότεροι από τους απομακρυσμένους, παγωμένους κατοίκους του Σύννεφο Oort αποτελούνται από πάγους, όπως πάγο νερού, πάγο μεθανίου και πάγο αμμωνίας.

Ο Ήλιος μας γεννήθηκε πιθανώς ως μέλος ενός πυκνού ανοιχτού αστρικού σμήνος που περιέχει χιλιάδες αδέρφια αστέρια. Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο νεογέννητος Ήλιος μας είτε εκδιώχτηκε χωρίς τελετή από το γενέθλιο σμήνος του ως αποτέλεσμα βαρυτικών διαταραχών που προκαλούνται από άλλα αστέρια, ή ότι απλώς έφυγε με τη θέλησή του περίπου πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα αστρικά αδέρφια του Άστρου μας έχουν από καιρό περιπλανηθεί σε πιο μακρινές περιοχές του Γαλαξία μας, και πολύ καλά μπορεί να υπήρχαν έως και 3.500 από αυτά τα νομαδικά ηλιακά αδέρφια.

Σήμερα, ο Ήλιος μας βρίσκεται σε ενεργή μέση ζωή. Είναι ένα κύριας ακολουθίας (καύση υδρογόνου) αστέρι στο Διάγραμμα Hertzsprung-Russell της αστρικής εξέλιξης. Καθώς πάνε τα αστέρια, ο Ήλιος μας δεν είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερος. Το Ηλιακό μας Σύστημα βρίσκεται στα μακρινά προάστια του μεγαλειώδους -αν και τυπικού- σπειροειδούς γαλαξία μας, του Γαλαξία μας.

Λάμψη στον προϊστορικό ουρανό

Δύο αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης (Ισπανία), τα αδέρφια Δρ. Κάρλος και Δρ. Ραούλ ντε λα Φουέντε Μάρκος, μαζί με τον συνάδελφό τους Δρ. Sverre J. Aarseth του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο), ανέλυσαν τώρα, για πρώτη φορά, τα σχεδόν 340 αντικείμενα αντικείμενα που κατοικούν στο Ηλιακό μας Σύστημα με υπερβολικές τροχιές (πολύ ανοιχτές σε σχήμα V, σε αντίθεση με τις τυπικές ελλειπτικές). Στην πορεία, οι τρεις αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι η τροχιά ορισμένων από αυτά τα αντικείμενα επηρεάζεται από το πέρασμα του Το αστέρι του Σολτς.

«Χρησιμοποιώντας αριθμητικές προσομοιώσεις υπολογίσαμε τις ακτινοβολίες ή τις θέσεις στον ουρανό από τις οποίες φαίνεται να προέρχονται όλα αυτά τα υπερβολικά αντικείμενα», εξήγησε ο Δρ Κάρλος ντε λα Φουέντε Μάρκος σε μια δημοσίευσή του στις 10 Μαρτίου 2018. Δελτίο Τύπου La Ciencia es Noticia (SiNC).

«Καταρχήν, θα περίμενε κανείς αυτές οι θέσεις να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες στον ουρανό, ιδιαίτερα εάν αυτά τα αντικείμενα προέρχονται από Σύννεφο Oort. Ωστόσο, αυτό που βρίσκουμε είναι πολύ διαφορετικό, μια στατιστικά σημαντική συσσώρευση ακτινοβολιών. Η έντονη υπερπυκνότητα εμφανίζεται προβαλλόμενη προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Δίδυμοιπου ταιριάζει στη στενή συνάντηση το αστέρι του Σολτς” συνέχισε να σημειώνει.

Ο ακριβής χρόνος στον οποίο Το αστέρι του Σολτς πέρασε κοντά στη Γη, καθώς και η θέση της κατά την προϊστορία, συμπίπτουν με την ημερομηνία που καθορίστηκε στη νέα έρευνα — και επίσης με αυτές που υπολόγισε ο Δρ Mamajek και η ομάδα του. «Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση, αλλά είναι απίθανο να είναι συμβατά τόσο η τοποθεσία όσο και ο χρόνος», συνέχισε να εξηγεί ο Δρ Ντε λα Φουέντε Μάρκος στην 10η Μαρτίου 2018. Δελτίο Τύπου της SiNC. Επισήμανε επίσης ότι οι προσομοιώσεις τους το δείχνουν αυτό Το αστέρι του Σολτς πλησίασε ακόμη πιο κοντά από τα 0,6 έτη φωτός που προτάθηκαν στην προηγούμενη μελέτη του 2015 ως το κατώτερο όριο.

Αυτή η στενή βούρτσα με το μικρό κόκκινο αστέρι πριν από 70.000 χρόνια δεν διέκοψε όλα τα υπερβολικά αντικείμενα στο Ηλιακό μας Σύστημα, μόνο εκείνα που ήταν πιο κοντά σε αυτό εκείνη την εποχή. «Για παράδειγμα, η ακτινοβολία του διάσημου διαστρικού αστεροειδούς Oumuamua βρίσκεται στον αστερισμό του Λύρα (ο Αρπα), πολύ μακριά από Δίδυμοι. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί μέρος της ανιχνευόμενης υπερπυκνότητας», πρόσθεσε ο Δρ Ντε λα Φουέντε Μάρκος. Επιπλέον είπε ότι είναι βέβαιος ότι νέες μελέτες και παρατηρήσεις θα επιβεβαιώσουν την ιδέα ότι Το αστέρι του Σολτς πέρασε κοντά μας σε σχετικά πρόσφατους χρόνους. Πράγματι, είναι πιθανό ότι οι πρόγονοι, κοιτάζοντας ψηλά τον ουρανό, είδαν το αμυδρό κοκκινωπό φως του στις σκοτεινές νύχτες της προϊστορίας.

Video about What Is A Average Weight For A 14 Year Old

You can see more content about What Is A Average Weight For A 14 Year Old on our youtube channel: Click Here

Question about What Is A Average Weight For A 14 Year Old

If you have any questions about What Is A Average Weight For A 14 Year Old, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article What Is A Average Weight For A 14 Year Old was compiled by me and my team from many sources. If you find the article What Is A Average Weight For A 14 Year Old helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles What Is A Average Weight For A 14 Year Old

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3757
Views: 19721843

Search keywords What Is A Average Weight For A 14 Year Old

What Is A Average Weight For A 14 Year Old
way What Is A Average Weight For A 14 Year Old
tutorial What Is A Average Weight For A 14 Year Old
What Is A Average Weight For A 14 Year Old free
#Passing #Star #Lit #Ancient #Sky

Source: https://ezinearticles.com/?How-A-Passing-Star-Lit-Up-The-Ancient-Sky&id=9909614

Related Posts

default-image-feature

What Weight Is Considered Fat For A 13 Year Old Sprinting Hills: 7 Champions Who Found The Quickest Way To Get Fit, Fast and Lean

You are searching about What Weight Is Considered Fat For A 13 Year Old, today we will share with you article about What Weight Is Considered Fat…

default-image-feature

What Is A Average Weight For A 12 Year Old Fishing Tackle: Abu Garcia Bass 8′ Fishing Lure Rod Review

You are searching about What Is A Average Weight For A 12 Year Old, today we will share with you article about What Is A Average Weight…

default-image-feature

What Should Your Weight Be If You Are 5 3 5 Tips on Boosting Your Weight Loss With the Fat Loss 4 Idiots Program

You are searching about What Should Your Weight Be If You Are 5 3, today we will share with you article about What Should Your Weight Be…

default-image-feature

What Is A 56 Year Old Women Suppose To Weight Good Food Good Health – For A Healthy Heart Drink Milk

You are searching about What Is A 56 Year Old Women Suppose To Weight, today we will share with you article about What Is A 56 Year…

default-image-feature

What Height And Weight Should A 7 Year Boy Be Weight Loss Basics – Basal Metabolic Rate (BMR)

You are searching about What Height And Weight Should A 7 Year Boy Be, today we will share with you article about What Height And Weight Should…

default-image-feature

What Weight And Height Should A 2 Year Old Be What Do We Do on Earth?

You are searching about What Weight And Height Should A 2 Year Old Be, today we will share with you article about What Weight And Height Should…